BİZİ TAKİP EDİN

Eataly'nin Tarifleri

Penne all'Arrabbiata Tarif

Penne All'arrabbiata2

Malzemeler:

-360 gr Penne Rigate Afeltra

-600 gr Antonella domates sosu

-50 ml sızma zeytinyağı

-1 diş sarımsak (küçük küçük doğranmış)

-1 tutam maydanoz (doğranmış)

-3 adet acı biber (küçük küçük doğranmış)

*Miktarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz

-200 gr Pecorino Romano peyniri (rendelenmiş)

*Opsiyonel

-Tuz

 

Yapılışı:

Sızma zeytinyağını, sarımsağı, domates sosunu ve acı biberi bir tencerede yaklaşık 40 dakika pişirin. Sosu, orta ateşte ara ara karıştırın ve dilediğiniz miktarda tuz ekleyin. Bu sırada, derin bir tencerede su kaynatın ve tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnayı koyun ve makarnanız Al Dente olmadan ocaktan alın. Pişirme suyundan birkaç yemek kaşığı ayırarak makarnayı süzün. Makarnayı sosun içine aktarın, üzerine maydanozları ekleyin, 1-2 dakika karıştırıp, makarnanızı Al Dente olduğunda ocaktan alın. Dilerseniz ayırdığınız makarnanın suyundan 1-2 yemek kaşığı ilave edebilirsiniz. Makarnanızı servis tabağına koyun ve üzerine dilerseniz taze rendelenmiş Pecorino Romano peyniriyle servis edin.

Buon appetito!