BİZİ TAKİP EDİN

Eataly'nin Tarifleri

Mükemmel Espresso Demleme Rehberi

670X370

MÜKEMMEL ESPRESSO DEMLEME REHBERİ

İtalya'da kahve, günlük rutinin önemli bir parçasıdır. Eğer kahve sizin de günlük rutininizde önemli bir yer kaplıyorsa beş adımlı basit kılavuzumuzla ocak üstü kahve makinesi olan geleneksel İtalyan mokasını kullanarak mükemmel espressoyu nasıl hazırlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

  1. MOKA’YI TANIYALIM. 

Sekizgen set üstü kahve makinesinin üç parçası vardır: taban, filtre ve sürahi.

   2. MALZEMELERİ BİRLEŞTİRİN.

Tabanı küçük vanaya kadar soğuk suyla doldurun ve filtreyi tabanın içine yerleştirin. Öğütülmüş kahvenizi filtreye dökün, ardından sürahiyi sıkıca kapatın. En iyi espresso için en iyi çekirdeği aldığınızdan emin olun.

   3. BURBLE VE DEMLEME.

Kahve makinesini ocağa alın ve kısık ateşte demleyin. Demlenirken kahve, kahve makinesinin sürahisine dolmaya başlayacaktır.

    4. OCAKTAN ALIN.

 Suyun tamamı yükseldiğinde, kahve makinesi fışkırmaya başlayacaktır. Sürahinin kapağını açarken dikkatli olun; Hâlâ fışkıran espressonun, en deneyimli ev tipi kahve demleme makinelerini bile haşladığı biliniyor.

     5. SICAK SERVİS EDİN.

Espressoyu en sevdiğiniz bardağa dökün ve mükemmel demlenmiş espressonuzun tadını çıkarın!